vrijdag 2 september 2016


Urban Memorial: Voetgangerszone wordt atletiekpiste


Tim Schoonjans © BRUZ
 
 
 

Urban Memorial op Anspachlaan (© Urban Memorial)

De veertigste verjaardag van de Memorial Van Damme wordt gevierd met een Urban Memorial. Komende zondag wordt de Anspachlaan een atletiekpiste, de week erna wordt er aan kogelstoten gedaan op de Grote Markt.

Ketjes (tot twaalf jaar) die willen proeven van atletiek worden op hun wenken bediend. Komende zondag kunnen zij vanaf twaalf uur aan de Anspachlaan terecht voor Kids Athletics. Ervaren instructeurs zullen hen tot 17 uur inleiden in verschillende disciplines, en na afloop krijgen ze ook nog eens een diploma voor hun sportieve prestatie. Onder meer Kim Gevaert zal voor het nodige advies zorgen. Van half twee tot half vijf zal de tweehonderd meter lange piste die op de Anspachlaan wordt aangelegd het toneel zijn van een competitie voor jongeren. En dan is het aan de grote jongens. Vanaf half vijf zullen toppers de snelste sprint uit hun benen proberen te schudden. Dé blikvangers worden de broers Borlée.

Op donderdag 8 september zal het centrum van Brussel opnieuw mooi atletiekvolk ontvangen. Dan zal namelijk voor het eerst in de geschiedenis van de Memorial Van Damme een wedstrijd plaatsvinden buiten het Koning Boudewijnstadion. Van kwart voor vier tot half vijf zullen Belgische kogelstoters het publiek opwarmen, en dan is het aan de wereldtop bij de dames. Het Olympische podium zal namelijk deelnemen: de Amerikaanse Michelle Carter (goud), de Nieuw-Zeelandse Valerie Adams (zilver) en de Hongaarse Anita Marton (brons). Om tien na zes wordt het evenement afgesloten met de podiumceremonie van de Diamond League. Beide evenementen zijn volledig gratis.

Urban Memorial. Alle informatie vindt u op www.sport.be/urbanseriesmemorialvandamme/2016/